Rajská omáčka
Rajská omáčka
250ml zeleninového vývaru / living spoon - Živá lžička /
100ml zeleninového pyré / Living spoon - Živá lžička /
3 rajčata (spařené a zbavené slupky a jadýrek)
1 malá cibule
1 pl Ghi / Living spoon - Živá lžička /
3 kousky sušených rajčat nakládaných v oleji
Na ghi-čku zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme 3 kusy nakrájeného sušeného rajčete v bylinkovém nálevu. Dále přidáme 3 rajčata spařená a zbavená slupky, přidáme bobkový list, sůl, pepř, tymián a povaříme. Vyjmeme koření a vše rozmixujeme. Přidáme 100 ml zeleninového pyré a zel. vývaru, vše promýcháme ,krátce povaříme a můžeme podávat. Dochutíme agavovým sirupem, citronovou štávou nebo UME ocet. Vše dle chuti. Jako příloha se hodé polentové gnochni.