přírodní mořská sůl z Portugalska nejvyšší kvality
Již brzy:
Připravujeme prodej mořské soli z Atlantického oceánu, která se těží na pobřeží jižního Portugalska.
Soli máme dva druhy. Tradiční jako je ta naše nebo průmyslová sůl, která je vždy chemicky upravována.
Naše mořská sůl.
Jedná se o tradiční mořskou sůl, která nepodstupuje žádné chemické procedury, jako je čištění, bělení atd. Díky tomu si sůl zachovává všechny mineráli ,které jsou přirozeně obsaženy v moři jako je draslík, hořčík, jod a mnoho dalších minerálů.
PŘÍRODNÍ MOŘSKÁ SŮL Z PORTUGALSKA
Tato přírodní mořská sůl pochází z Národního Parku Ria Formosa nacházejícím se na pobřeží jižního Portugalska. Sůl se tvoří odpařováním mořské vody, je ručně sbíraná, sušená na slunci a větru a následně pečlivě balena. Nepodstupuje žádné procesy rafinace a neobsahuje žádné přidané látky. Za ruční výrobu, chemickou a mikrobiologickou čistotu ručí mezinárodní certifikáty kvality SATIVA a CERTIPLANET.
Tradice solných pánví se datuje od časů Féničanů. Později ji Římané vylepšili, ale prakticky zůstala nezměněná po celých 2000 let. Solné pánve odkud pochází naše sůl byly založeny dle tisícileté tradice jako část rodinného podniku na začátku dvacátého století pradědečkem současného majitele.
Tradiční výroba je založena na suchém a horkém podnebí jižního Portugalska a řemeslném umění dělníků. Při získávání mořské soli, není použita žádná těžká technika při sklizni a ani při údržbě. Všechny procesy jsou manuální, využívající prastarých metod a technik. Takto vznikají a jsou sbírány během léta dva druhy přírodní mořské soli (hrubozrnná přírodní mořská sůl a tzv.solný květ). Tímto způsobem „výroby“ a sběru si zachovávají své cenné minerály a stopové prvky přirozeně obsažené v mořské vodě, zejména pak hořčík, draslík, vápník, selen, jód a mnoho dalších.
Přírodní mořská sůl hrubozrnná
se usazuje na dně hliněných, krystalizačních pánví skrze přirozené odpařování mořské vody s vysokou koncentrací soli. Přibližně po třech týdnech se sklízí tradičními dřevěnými „hráběmi“ a nechá se na okraji pánve vysušit sluncem, ve formě malého kopečku. Tak si zachovává cenné minerály, stopové prvky a svou typickou zbytkovou vlhkost, které se říká „matka vody“.Tato sůl je vhodná na každodenní vaření.
Mořská sůl - Solný květ, - Flor de Sal
jak ji v Portugalsku a i ve Francii nazývají (Flor de Sal, Fleur de Sel) je jedna z nejvzácnějších solí vůbec. Tvoří se na povrchu vody solné pánve jako smetana na mléku, avšak jen za příznivých klimatických podmínek (teplota, vlhkost, síla větru). Její krystalky se musí do pár hodin posbírat speciálním síťovým podběrákem, jinak klesnou ke dnu. Je taktéž sušena na slunci a větru. Světoví šéfkuchaři a gurmáni ji považují za skvost mezi solemi a oceňují její jemnou texturu a vyváženou chuť. Solný květ je výbornou tečkou na dochucení vařených jídel a studených pokrmů.
K prodeji, již brzy.